Erzsébet utalvány PLUSZ

Végre van mostmár Erzsébet kártya is, nem csak a papír utalvány, ami könnyen megsérülhet és utána körülményes úton ki kell cseréltetni, vagy már fel sem használható. Az Erzsébet utalvány új rendszere az Erzsébet utalvány Plusz, amivel már sokkal könnyebb, egyszerűbb a cafeteria felhasználása. Akinek még van Erzsébet utalványa papír alapon és nem járt le, azok még felhasználhatóak ettől függetlenül.

Az Erzsébet-utalványokon belül étkezési, ajándék, iskola, kultúra, sport vagy gyermekvédelmi utalvány létezik jelenleg, amelyek mostmár nem csak papíralapon, hanem elektronikusan is kérhető. Az Erzsébet plusz kártya úgy működik, hogy az egyes utalványtípusok külön zsebekbe kerülnek a kártyán belül, mint ahogyan különböző utalványfajták vannak. Lényegében úgy működik, mint a Széchenyi Szép kártya, ahol szintén zsebek vannak elkülönítve.

Sem a felhasználás sem az érvényességben nincsen változás a papír alapú utalványokhoz képest, csak annyi, hogy könnyebb használatot biztosít a kártya. Attól függetlenül, hogy forgalomba hozták az Erzsébet utalvány plusz kártyát, a papír alapú Erzsébet utalványok még forgalomban maradhatnak, amíg le nem járnak.

Nyílván az elfogadóhelyeknek is fel kell készülniük az Erzsébet plusz kártya elfogadására, hiszen terminállal kell rendelkezniük, de folyamatosan bővül az elfogadóhelyek listája. A folyamatosan szaporodó elfogadóhelyeket mindig megnézhetjük az Erzsébet utalvány plusz honlapján.

Az Erzsébet utalvány plusz kártya olyan, mint egy bankkártya, mert pin kód jár hozzá, és mágnes csík van rajta, így használata sokkal biztonságosabb, mint egy utalványnak, mert míg az utalványt bárki elköltheti, aki megkaparintja, addig az Erzsébet utalvány plusz kártya csak a pin kóddal együtt használható.

Eddig a felhasználókról, vagyis a munkavállalókról beszéltünk csak, hogy nekik mennyivel lesz egyszerűbb a használat, de a munkáltatóknak is sokkal könnyebb dolga lesz a kártyával, mint amilyen az utalvánnyal volt. Hiszen könnyebbé válik a rendelés, és nem kell tárolni az utalványokat kiosztás előtt, sőt ki sem kell osztani azt, de az utalvány elfogadóhelyeknek sem kell a papír alapú utalványokkal bíbelődni.

Az Erzsébet utalvány plusz kártya honlapján arra hívják fel a figyelmet, hogy, amely munkáltató 2016-ban megrendeli az Erzsébet-utalvány Plusz kártyát, nem kell megfizetnie a kártyák gyártási és szállítási költségét. A kártyákat online lehet megrendelni az Erzsébet utalvány kártya plusz online rendelés felületére kattintva, ahol a nyilvántartott korábbi rendeléseket is meg lehet tekinteni, ha mindenki belép a saját felhasználói nevével és jelszavával. Az online felülettel a munkavállalói cafeteria nyilatkozatokat minden munkáltató egységesen nyilvántarthatja. Szóval nem egy előnye van az online ügyintézésnek és az Erzsébet utalvány plusz kártyának.

Mobilos alkalmazást is tölthetünk okostelefonunkra, amiben cafeteria kalkulátor is van, sőt vonalkód leolvasó is, ami arra jó, hogy ellenőrizhető az utalvány érvényessége.További cikkek

Korábbi cikkek

Ezt már olvastad? Bezárás