Hozzávalók 3-4 személyre
- egy csomag magyar gyártmányú tofu, natur ízben. Azért válasszuk a naturt, mert az génmódosítás és adalékmentes.
- 20-30 deka kelbimbó
- 20-30 deka bébirépa (fagyasztott is tökéletes)
- kevés grillfűszer a zöldségek megpárolásához
- fél csészényi szójaszósz
- 1 fej hagyma
- só
- bors
Elkészítés
Megpucoljuk a hagymát és felaprítjuk, majd egy kevés zsíradékon (válasszuk a kacsa vagy liba zsírt, akkor jobb lesz az íze) megpároljuk a hagymát. Közben egy kisebb fazékba öntünk egy csésze vizet és megpároljuk a zöldségeket egy kis grillfűszerrel.
Közben néha megkeverjük a hagymát, hogy le ne égjen.
Fogjuk a tofut és felkockázzuk, olyan 1X 1cm-es kockákra vagy vékonyabb csíkokra. Azért nem érdemes nagyobbra vágni, mert amikor majd sütjük, egy picit megdagadnak majd.
Ha üveges a hagyma, beletesszük a felkockázott tofut és addig sütjük, míg minden oldala szép aranybarnára pirul. Ezután beleöntjük a szójaszószt és a megpárolt zöldségeket, majd összefőzzük öket. Ez már csak pár percet vesz igénybe, utána lekapcsolhatjuk a gázt.
A rizset a szokásos módon készítjük el.
Szuperfinom, húsmentes, könnyű étel, akár vacsorára is kitűnő!
Vélemény, hozzászólás?