Hidegen vagy melegen, ez a változat biztosan mindenkinek megnyeri a tetszését.
Hozzávalók (4-6 személy részére)
- 6 savanykás alma
- kb. 1,5 l víz
- ½ citrom
- 1 kk fahéj
- 5-6 szem egész szegfüszeg
- 2 kk mézeskalács fűszerkeverék
- 4-6 ek cukor
- ½ cs. Tejszínes pudingpor
- 1 cs. Vaníliás cukor
- 100 ml habtejszín
Elkészítés
Egy lábosba fel tesszük a vizet forrni. Bele szórjuk a fűszereket, a cukrot és a fél citromot. Míg az forr, meghámozzuk az almákat és felszeleteljük. Mikor zubog a fűszeres vizünk, bele tesszük az almákat és kb. 10 perc után rá nézünk nehogy szétfőjenek. Ha szerintünk is készen van akkor kivesszük egy szűrőlapáttal az almákat egy edénybe és félretesszük.
A pudingport és a vaníliás cukrot csomómentesre keverjük a tejszínnel , szedünk bele a forró levesből majd beleöntjük és elkeverjük. Megkóstoljuk, ha valami hiányzik akkor pótoljuk. Vissza tesszük az almákat és felforraljuk.
Vélemény, hozzászólás?