Sokáig kutattam jó tengeri herkentyüs recept után, mig egy nagyon kedves barátnőm adott egy jó ötletet. Kipróbáltam, felturbóztam és íme a végeredmény. Nem okoz csalódást.
Hozzávalók
- 250 gr. vegyes tenger gyümölcsei
- 1 evőkanál olaj
- só, bors, 1 kávéskanál majoránna és kakukkfű
- 3 evőkanál vaj vagy margarin
- egy csokor friss zöldpetrezselyem
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 1 tasakos rízs
- vegeta
Elkészítés
Egy lábosba feltesszük a rizset vegetás vízbe főni.
Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, bele szórjuk a fagyasztott tenger gyümölcseit, erősebb lángon picit megpirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, majoránnával, kakukkfűvel és fedő alatt puhára pároljuk. Figyelemmel kell kísérni, nehogy odaégjen, néha meg kell keverni. Közbe felaprítjuk a petrezselymet és a fokhagymát, összekeverjük a vajjal.
Mikor már majdnem puha minden, bele tesszük a petrezselymes, fokhagymás vajat és összeforraljuk. Ettől lesz egy jó fűszeres mártása az egésznek.
Tálalásnál, a rizsre kanalazzuk a mártásos herkentyűket. Aki csípősen szereti az szórhat rá friss vagy szárított chilipaprikát.
Vélemény, hozzászólás?