Hozzávalók
- 500 gr. zöldbab
- 200 gr. fejtett bab (nem muszáj)
- 1 fej vöröshagyma
- 2-2 és 1/2 liter víz szükség szerint
- 1/2 doboz passzírozott paradicsompaszta
- 2 púpos evőkanál liszt
- olaj
- petrezselyemzöld
Elkészítés
Odatesszük főni a vizet a finomra aprított hagymával és sóval. Amikor lobog a víz, beletesszük a fejtett babot. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot is. Ez hamar megfő. (Ilyenkor télen fagyasztott babot használok.)
Közben elkészítem a világos rántást, ha kicsit kihűlt elkeverem benne a paradicsompasztát.
Ha a babok megpuhultak, hozzáadom a paradicsomos rántást. Felfőzöm és készre ízesítem. Egy mokkáskanálnyi cukrot is tehetünk bele.
A paradicsomot is ízlés szerint adagolhatjuk. Ki mennyire szereti savanyúan. A végén egy jó adag finomra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá. Másnap még finomabb, mert az ízek jobban összeérnek.
Vélemény, hozzászólás?