A töltött paprika egy megszokott étel, sokféleképpen ettem már, de én az anyósoméra esküszöm. Ő így készíti :
Hozzávalók
- A töltelékhez:
- 1/2 kg. darált hús
- 1 csésze rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- paprikák (attól függ mekkorák)
Elkészítés
Először is elkészítjük a tölteléket. Minden hozzávalót jól összedolgozunk. Ne legyen túl kemény, inkább tegyünk hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb masszát kapjunk. A paprikákat (ha lehet minél kisebbeket válogassunk és lehetőleg egyformákat) kicsumázzuk és megtöltjük a töltelékkel. Ne tömjük teljesen tele, mert a rizsnek nem lesz helye megdagadni és a töltelék kemény marad.
Lábosba, vagy fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Kb. 15 percig főzzük, majd ráöntünk egy 500 gr-s passzírozott paradicsomot, vagy 1 liter 100% paradicsomlevet. Ízlés szerint tegyünk bele sót, egy kevéske cukrot, és főzzünk bele vagy 2 szál zellerlevelet is. Tejföllel tálaljuk.
Vélemény, hozzászólás?