A minap a szomszédasszonyom lepett meg ezzel a finom étellel. Minél többfajta gombával készül annál finomabb, de ha csak egyfajta van otthon az sem baj.
Hozzávalók
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 db. nagyobb fej fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 db. zöldpaprika
- 30 dkg. barna vagy fehér csiperkegomba
- 15 dkg. vargánya (ez pótolható csiperkével)
- 1-1 kávéskanál majoránna, oregáno, bazsalikom
- 1 db. húsleves kocka
- 175 gr. tejföl
- 1 dl. tej
- 1 dl. tejszín
- 1 csomag spagetti tészta
- 80 gr. tejszínes tömlős sajt
- só, bors ízlés szerint
- tálaláskor reszelt sajt a tetejére
Elkészítés
Egy nagyobb mély serpenyőben feltesszük az olajat melegedni. Előbb a felszeletelt gombákat pirítjuk meg benne, csak ezután tesszük bele a hagymát, fokhagymát, paprikát, és tovább pirítjuk. Megsózzuk, borsózzuk, majd a fűszereket is hozzá adjuk. Belemorzsoljuk a húsleves kockát és felöntjük a vízzel, majd összefőzzük.
Közben csomómentesre keverjük a tejfölt a tejjel és a tejszínnel. Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a tömlős sajtot, keverünk egyet rajta, majd hozzáöntjük a tejfölös tejszínes keveréket. Az egészet jól összeforraljuk.
A spagettit „al dente”-re (fogkeményre) főzzük, majd leszűrve hozzákeverjük a gombás raguhoz és pár perc alatt összerotyogtatjuk. Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
Vélemény, hozzászólás?