Ez a finom étel a Nagymamám receptje alapján készült, aki nagyon jól főzött. Sajnos tinilány koromban elhunyt, de az ételei ízét a mai napig érzem a számban és amikor én is főzni tanultam, próbáltam azt az ízvilágot elővarázsolni, amikre emlékeztem. Reggelire, vacsorára vagy akár előételnek is kiváló.
- 1 kg sertésmáj
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 3 evőkanál zsír
- 2 csapott kávéskanál majoránna
- őrölt bors
- só
- 3 evőkanál puha vaj vagy margarin
- 3-4 evőkanál mustár
- 1 csapott kávéskanál őrölt szerecsendió
- 125 ml víz
Elkészítés
A májat megtakarítom és felvágom apró kockákra.
A hagymát apróra vágom és a zsíron egy kissé megpirítom, majd beleteszem a májat és fehéredésig pirítom állandóan kevergetve. Hozzáadom a majoránnát és a vizet és lefedve, néha megkevergetve, puhára főzöm.,aztán megsózom és fedő alatt állni hagyom ameddig egy kicsit kihűl.
Leturmixolom vagy ledarálom (kinek mi a könnyebb).
Hozzáadom a vajat, mustárt és a szerecsendiót. Ezzel is összeturmixolom, vagy kikeverem és készre ízesítem.
Beküldte: Blázsik Ildikó
Vélemény, hozzászólás?