Főzés nélkül, könnyen elkészíthető finom édesség.
Hozzávalók
1 csomag ostya
A csokikrémhez:
- 10 dkg. étcsokoládé
- 3 dl. tej
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 0,5 dl. rum
- 20 dkg. vaj, vagy Ráma margarin
- 15 dkg. porcukor
A karamella krémhez:
- 30 dkg. cukor
- 5 dkg. vaj
- 4 dl. tejszín
Elkészítés
A csokis krémhez felforraljuk a tejet. A pudingport pár kanál hideg vízzel simára keverjük. Amikor forr a tej, bele öntjük a kikevert pudingport és sűrűre főzzük. A tűzről levéve bele tördeljük a csokit és hozzá adjuk a rumot és addig keverjük, míg a csoki elolvad és homogén masszát kapunk. Gyakran kevergetve kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a hideg krémmel és hűvösre tesszük.
A karamellhez a cukrot karamellizáljuk, azaz zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről és bele tesszük a vajat majd a tejszínt. Elkeverjük benne és kis lángon össze főzzük, hogy homogén, krémes legyen. Gyakran kevergetve ezt is kihűtjük.
Amikor mindkét krém nagyon sűrűre dermedt, meg kenjük a lapokat: egyikre csokikrém kerüljön, a másikra karamellkrém és így tovább. Addig emeddig elfogynak az ostyalapok. A tetejére csurgathatunk olvasztott csokit tetszés szerint.
A süteményt tegye egy éjszakára a hűtőbe és másnap szeletelje tetszés szerint..
Vélemény, hozzászólás?