A Franciasaláta egy megszokott, kedvelt saláta, mely szerintem minden otthonban az ünnepi asztalra kerül.
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott franciasaláta zöldségkeverék (v. húslevesben főtt zöldségek kis kockákra vágva)
- 2-3 db főtt krumpli kis kockákra vágva
- 2-3 db savanyú uborka apró kockákra vágva
- 1-2 db alma (nagyságtól függően) kis kockákra vágva
- majonéz
- 1 pohár (300 gr) tejföl
A majonézt én magam szoktam készíteni, de ha valakinek túl macerás, tehet bele boltit is.
- Házi majonéz:
1 egész tojást beleteszek egy nagyobb keverőtálba. Teszek bele 1 mokkáskanál sót, és 1-2 evőkanál mustárt, majd kézi mixerrel elkezdem keverni. Olajat adagolok hozzá rendre, annyit, hogy kemény majonéz állaga legyen. Olaj kell bele bőven, de sok majonéz lesz belőle.
Ezt hígítom a tejföllel és keverem a zöldségekhez. Megkóstóljuk és ízlés szerint tovább ízesítjük még ha kell.
Az igazi franciasaláta nem szabad ússzon a szószban, meg kell álljon a kanál benne.
Vélemény, hozzászólás?