Hogyan legyek jó nő?

Fotó: © kstepanoff / Flickr
Fotó: © kstepanoff / Flickr

Sokan teszik fel ezt a kérdést maguknak, hiszen melyik lány/nő ne szeretne jó nő lenni? Nem is egyszerű a válasz, mivel ez egy roppant összetett kérdés, mert mindenkinek mást jelent a jó nő, mégis van közös halmaz. Van egy pár trükk, amivel minden hölgy kihozhatja magából a maximumot.

Ha valaki jó nőt lát az utcán, akkor biztosan egy csínos, helyes arcú, ápolt, jól öltözött szép hajú hölgyről fogja ezt gondolni, nem pedig ezek ellenkezőjéről.

A „jó nő-ség” viszont nem pusztán kinézet, külalak kérdése, bár tény, hogy elsőre nyilvánvalóan ez tűnik fel, hiszen nem feltétlen ismerjük az illetőt, mégsem csak a külleme az, ami jó nővé tesz valakit.

Kezdjük először a külsőségekkel mégis, aztán beszélünk másról is.

A jó nő mindenképpen ápolt. Ez elengedhetetlen, enélkül nem lehetséges bekerülni a jónők táborába. A férfiak sok dolgot nem vesznek észre, amit mi nők igen, az összhang a fontos számukra. Míg, mi nők minden kis apróságra odafigyelünk, hogy nem megy a fülbevaló a cipőhöz, addig a férfiak ezzel mit sem törődnek, persze vannak kivételek, de elég ritka. Amit viszont minden férfi kiszúr, az a szép frizura, Arra szinte minden férfi felkapja a fejét, ha egy szép, frissen mosott, vagy szépen beállított, mégsem mű frizurát hord az illető hölgy. A jónő ezen a téren nem esik túlzásba, nem pakolja tele a fejét csatokkal és mindenféle csiricsáré kiegészítőkkel, hanem igyekszik természetes maradni.

A jó nő törődik a testével, és sportol, karban tartja magát.

Ugyanez igaz az öltözködésre is. Mindenkinek meg kell találnia a saját stílusát, de az semmiképpen ne legyen kaotikus. Ha valaki nem az egyéniségének megfelelően öltözködik, az meglehetősen szembetűnő és cseppet sem szimpatikus.

A jó nőnek a legfőbb sminkje a szép bőre, amit egészséges és gondosan megválogatott élelmiszerek elfogyasztásával ér el. A férfiak nagy többsége nem rajong a vastag vakolatért az arcon, viszont a sugárzó, egészséges bőrt észreveszik. Sminkben legyünk visszafogottabbak, és inkább az előnyös vonásokat hangsúlyozzuk, használjunk natur árnyalatokat, ne pedig hivalkodó színeket. Legyen itt egy példa: a kék szemhéjfesték csak a divatlapokban szereplő tökéletesen kiphotoshopolt 16 éves modelleknek áll jól, azon kívül szinte senkinek. Na jó, millióból egynek. Ugyanígy a mélybordó rúzs.

A jó nőnek mindig gyönyörűek a körmei a kezein és a lábain is. Rendkívül kiábrándító, ha egy szép és csinos nő lábujjkörmei elszürkültek, benőttek, vagy netán piszkosak. Ezt mindenképpen tartsuk rendben. Ugyanígy a kezünkön is, hiszen ezt elég hamar szembetűnik.

A jónő nem feltétlenül követi a legutolsó divatot, nem kell, hogy divatbolond legyen, mégsem hord olyan ruhákat, amik már 10 éve sem voltak divatosak. Azt hordja, ami jól áll neki, hiszen tisztában van az előnyös testrészeivel, ugyanígy az előnytelenekkel. Hiszen nem vagyunk tökéletesek, és a jó nő sem kell, hogy tökéletes legyen, nem attól jó nő a jó nő, hogy szoborszerű teste és angyali arca van.

De mindezek mellett a jó nőnek kisugárzása van, mégpedig pozitív. A nő akkor szép, ha kedves és nem bunfordi. Ígyekszik kedves lenni és sokat mosolyogni, hiszen a pozitív hozzáállás rendkívül vonzó tud lenni, ugyanígy a kedvesség is. A jó természet széppé teheti az embert. Ugye sokan találkoztunk azzal a jelenséggel, hogy megismertünk valakit, akit ugyan nem láttunk olyan szépnek, de mikor megismertük, és rájöttünk mennyire kedves ember, máris szebbnek láttuk őt. Ez ugyanígy fordítva is igaz. Egy olyan embert, aki sorozatosan megbánt minket, vagy rossz természetével megkeseríti az életünket, képesek vagyunk rendkívül csúnyának látni. Így hát végezetül legyen ez egy pozitív gondolat, próbáljunk meg a hozzáállásunkat mindig pozitív irányba terelni.További cikkek

Korábbi cikkek

Ezt már olvastad? Bezárás