Zöldfűszeres tenger gyümölcsei recept, rizzsel

Sokáig kutattam jó tengeri herkentyüs recept után, mig egy nagyon kedves barátnőm adott egy jó ötletet. Kipróbáltam, felturbóztam és íme a végeredmény. Nem okoz csalódást.

Hozzávalók

Elkészítés

Egy lábosba feltesszük a rizset vegetás vízbe főni.

Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, bele szórjuk a fagyasztott tenger gyümölcseit, erősebb lángon picit megpirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal, majoránnával, kakukkfűvel és fedő alatt puhára pároljuk. Figyelemmel kell kísérni, nehogy odaégjen, néha meg kell keverni. Közbe felaprítjuk a petrezselymet és a fokhagymát, összekeverjük a vajjal.

Mikor már majdnem puha minden, bele tesszük a petrezselymes, fokhagymás vajat és összeforraljuk.  Ettől lesz egy jó fűszeres mártása az egésznek.

Tálalásnál, a rizsre kanalazzuk a mártásos herkentyűket. Aki csípősen szereti az szórhat rá friss vagy szárított chilipaprikát.