Zöldbableves paradicsomosan – recept

Hozzávalók

  • 500 gr. zöldbab
  • 200 gr. fejtett bab (nem muszáj)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-2 és 1/2 liter víz szükség szerint
  • 1/2 doboz passzírozott paradicsompaszta
  • 2 púpos evőkanál liszt
  • olaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

Odatesszük főni a vizet a finomra aprított hagymával és sóval. Amikor lobog a víz, beletesszük a fejtett babot. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot is. Ez hamar megfő. (Ilyenkor télen fagyasztott babot használok.)

Közben elkészítem a világos rántást, ha kicsit kihűlt elkeverem benne a paradicsompasztát.

Ha a babok megpuhultak, hozzáadom a paradicsomos rántást. Felfőzöm és készre ízesítem. Egy mokkáskanálnyi cukrot is tehetünk bele.

A paradicsomot is ízlés szerint adagolhatjuk. Ki mennyire szereti savanyúan. A végén egy jó adag finomra vágott zöldpetrezselymet adunk hozzá. Másnap még finomabb, mert az ízek jobban összeérnek.