Töltött paprika recept, és elkészítése disznóhúsból

A töltött paprika egy megszokott étel, sokféleképpen ettem már, de én az anyósoméra esküszöm. Ő így készíti :

Hozzávalók

 

Elkészítés

Először is elkészítjük a tölteléket. Minden hozzávalót jól összedolgozunk.   Ne legyen túl kemény, inkább tegyünk hozzá egy kis vizet, hogy lágyabb masszát kapjunk. A paprikákat (ha lehet minél kisebbeket válogassunk és lehetőleg egyformákat) kicsumázzuk és megtöltjük a töltelékkel. Ne tömjük teljesen tele, mert a rizsnek nem lesz helye megdagadni és a töltelék kemény marad.

Lábosba, vagy fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Kb. 15 percig főzzük, majd ráöntünk egy 500 gr-s passzírozott paradicsomot, vagy 1 liter 100% paradicsomlevet. Ízlés szerint tegyünk bele sót, egy kevéske cukrot, és főzzünk bele vagy 2 szál zellerlevelet is. Tejföllel tálaljuk.