Tofus zöldséges ragu rizzsel, avagy a hús nélküli hamis kínai recept

Hozzávalók 3-4 személyre

Elkészítés

Megpucoljuk a hagymát és felaprítjuk, majd egy kevés zsíradékon (válasszuk a kacsa vagy liba zsírt, akkor jobb lesz az íze) megpároljuk a hagymát. Közben egy kisebb fazékba öntünk egy csésze vizet és megpároljuk a zöldségeket egy kis grillfűszerrel.

Közben néha megkeverjük a hagymát, hogy le ne égjen.

Fogjuk a tofut és felkockázzuk, olyan 1X 1cm-es kockákra vagy vékonyabb csíkokra. Azért nem érdemes nagyobbra vágni, mert amikor majd sütjük, egy picit megdagadnak majd.

Ha üveges a hagyma, beletesszük a felkockázott tofut és addig sütjük, míg minden oldala szép aranybarnára pirul. Ezután beleöntjük a szójaszószt és a megpárolt zöldségeket, majd összefőzzük öket. Ez már csak pár percet vesz igénybe, utána lekapcsolhatjuk a gázt.

A rizset a szokásos módon készítjük el.

Szuperfinom, húsmentes, könnyű étel, akár vacsorára is kitűnő!