Tejszínes-fűszeres almaleves recept

Hidegen vagy melegen, ez a változat biztosan mindenkinek megnyeri a tetszését.

 

 

Hozzávalók (4-6 személy részére)

Elkészítés

Egy lábosba fel tesszük  a vizet forrni. Bele szórjuk a fűszereket, a cukrot és a fél citromot. Míg az forr, meghámozzuk az almákat és felszeleteljük.   Mikor zubog a fűszeres vizünk, bele tesszük az almákat és kb. 10 perc után rá nézünk nehogy szétfőjenek.   Ha szerintünk is készen van akkor kivesszük egy szűrőlapáttal az almákat egy edénybe és félretesszük.

A pudingport és a vaníliás cukrot  csomómentesre keverjük a tejszínnel , szedünk bele a forró levesből  majd beleöntjük és elkeverjük. Megkóstoljuk, ha valami hiányzik akkor pótoljuk. Vissza tesszük az almákat és felforraljuk.