Spenótfőzelék recept

Ez egy nagyon egyszerű és egészséges étel, de ezt is el lehet rontani. Nálunk mindenki szereti, de ettem már én is ízetlen spenótot és be kell vallanom, semmi örömöm nem volt benne. Fontosak az arányok.

 

Hozzávalók:
  • 500 gr fagyasztott spenót
  • 5-6 cikk közepes méretű fokhagyma gerezd
  • 2 és fél evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej

Elkészítés:

A spenótot kiolvasszuk. Az olajból és lisztből rántást készítünk. Nem nagyon pirítjuk meg, csak épp rózsaszínű legyen. Beletesszük az apróra vágott fokhagymát és addig pirítjuk míg az illata beárassza a konyhát. Ekkor beletesszük a spenótot és összekavarjuk. Megsózzuk és elkezdjük főzni. Apránként belekeverjük a tejet és pár perc alatt addig főzzük míg pépes nem lesz. Attól lesz ízletes hogy bele kavarok egy mokkáskanál cukrot is, ez az én titkos hozzávalóm.

Beküldte: Blázsik Ildikó