Spagetti gombás-tejszínes recept

A minap a szomszédasszonyom lepett meg ezzel a finom étellel. Minél többfajta gombával készül annál finomabb, de ha csak egyfajta van otthon az sem baj.

Hozzávalók

Elkészítés

Egy nagyobb mély serpenyőben feltesszük az olajat melegedni. Előbb a felszeletelt gombákat pirítjuk meg benne, csak ezután tesszük bele a hagymát, fokhagymát, paprikát, és tovább pirítjuk. Megsózzuk, borsózzuk, majd a fűszereket is hozzá adjuk. Belemorzsoljuk a húsleves kockát és felöntjük a vízzel, majd összefőzzük.

Közben csomómentesre keverjük a tejfölt a tejjel és a tejszínnel. Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a tömlős sajtot, keverünk egyet rajta, majd hozzáöntjük a tejfölös tejszínes keveréket. Az egészet jól összeforraljuk.

A spagettit „al dente”-re (fogkeményre) főzzük, majd leszűrve hozzákeverjük a gombás raguhoz és pár perc alatt összerotyogtatjuk. Tálaláskor megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.