Sörkifli recept

Egyszerű és gyors, kevés hozzávalót igénylő kiflicskék.

Hozzávalók

Elkészítés

A tejet meglangyosítjuk és egy bögrébe kimerünk 1 dl-t. Belemorzsoljuk az élesztőt, egy kávéskanálnyit elveszünk a lisztből és a cukorral együtt beletesszük. Jól elkeverjük és felfuttatjuk.

Lisztezett deszkára kimérjük a lisztet, mélyedést csinálunk a közepébe,   beletesszük a hozzávalókat és összekeverjük. Amikor a massza összeállt, jól kidolgozzuk. Kissé lágy masszát kell kapnunk. Meglisztezzük és letakarva duplájára kelesztjük, majd 4 gombócot formálunk belőle. Rendre 5 mm vastag kör alakra nyújtjuk és megkenjük olvasztott vajjal, vagy margarinnal.   Kettévágjuk, majd keresztben is és mindegyik cikket még ketté. Nyolc cikket kapunk és a cikkeket a szélesebbik felétől kezdve szorosan feltekerve kiflicskéket formálunk belőlük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kissé távolabb egymástól, hogy legyen helyük megnőni. Tetejüket tojással megkenjük, megszórjuk mindegyiket darabos tengeri sóval és tetszés szerint magokkal: köménymag, szezámmag, lenmag, napraforgómag, illetve reszelt sajttal.

Előmelegített, légkeveréses sütőben 170 fokon 20 perc alatt szép pirosra sütjük.