Rebarbara leves almával

 
 
 
 
 
 
 
 
Hozzávalók:

Elkészítés:

A  rebarbara szárat meghámozzuk és félcentis darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, 8-ba vágjuk és felszeleteljük.

A vizet felforraljuk 1 kávéskanál sóval, és 3-4 evőkanál cukorral. Beledobjuk a rúd fahéjat, (ha nincs egész fahéj akkor az őrölt is megteszi) 3-4 szem szegfűszeget és 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeveréket. (Ettől lesz finom fűszeres az íze.) Ha fő a víz, beledobjuk a rebarbarát és az almát. Addig főzzük, míg az alma megpuhul. Ha nem elég savanykás, tegyünk bele 1 szelet citromot, vagy citromlevet.  Végül a levesbe keverjük a főzőtejszínt.   Megkostóljuk és ízesítjük ízlés szerint, majd felforraljuk. Lehűtve tálaljuk.