Rakott brokkoli baconnal, gyors recept

Gyorsan elkészíthető, egészséges finomság.

 Hozzávalók

  • 500 gr. brokkoli
  • 100 gr valamilyen száraztészta ( szarvacska )
  • 100 gr füstölt sajt
  • 100 gr trappista v. gouda sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szelet bacon szalonna
  • kb. 250 gr tejföl
  • bors

Elkészítés

A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízben előfőzzük. Kiszedjük és ugyanabban a vízben előfőzzük a tésztát is.   Közben a bacont egy kis olajon kisütjük, majd kiszedjük. A visszamaradt zsírt egy tüzálló tálba öntjük és belekeverjük a brokkolit meg a tésztát.

A sajtokat lereszeljük, majd egy részét rászórjuk a brokkolis tésztára.

A tejfölbe belekeverjük az összezúzott fokhagymát, sót, borsot és ráöntjük a brokkolira.  Megszórjuk a maradék sajttal és a tetejére tesszük a kisült szalonna darabokat.

Légkeveréses sütőben 220 fokon szép pirosra sütjük.