POPcake, vagy magyarul nyalókasüti receptje

Egyre divatosabb édesség nálunk is a popcake. Számos recept létezik rá, de talán a legfinomabb mind közül a következő lesz. A süti elkészítésének lényeg végső soron a kreativitáson múlik, mert a fő hangsúly a díszítésen van. Minél díszesebb, cukorkaszerű az alkotásunk, annál inkább megfelel a popcake szabályainak. Sok cukrászellátó kezdi felvenni a repertoárja közé a popcakehez szükséges alapanyagokat, hiszen ez különleges hozzávalókat is megkövetel, mivel az egyszerű tortabevonó például nem képes bevonni a kis maguk gyúrt gombócokat.

A popcake elkészítési módja tehát a következő.

El kell készíteni egy vörös bársonytorta alapot. A neten red velvet néven ismert, és rengeteg recept található rá. 25 deka liszt fél teáskanál só, 3 tojás, 2 teáskanál vanília, 2tk ecet és 2tk szódabikarbóna, valamint 20 deka vaj és 30 deka cukor kell bele, és piros ételfesték 2és fél deci teljes tej.

A bevonathoz pedig használhatunk ugyan tortabevonót, de az igazán jó a popcake bevonó, amit pasztillaformában zacskózva vásárolhatunk meg.

a megsült redvelvet tortát összemorzsolgatjuk és összekeverjük mascarpone-val, hogy gyurmázható állagú legyen és összeálljon. ha kigyurmáztuk a golyókat, akkor tegyük hűtőbe, hogy megkeményedjen, ugyanis bele kell majd szúrnunk a kis pálcikákat is, és hogy ne csússzanak le a pálcáról, egy kicsit meg kell dermednie.

Ha megolvasztottuk vízgőz felett a bevonót, akkor a pálcika végét belemártjuk, és utána a golyókba, majd utána a golyót a bevonóba és aztán beleforgatjuk színes cukordarába, vagy tortadíszítővel mintákat, pöttyöket rajzolunk rá, majd pedig egy pohárba tesszük őket és hűvös helyre tesszük, hogy kellőképpen megszáradjanak a kis bonbonok.