Pirított sertésmáj recept, egyszerűen és gyorsan

Ez a legegyszerűbb étel a világon. Sertésmájon kívül semmi sem kell hozzá. Másnap is felmelegítve ugyan olyan finom, de vacsorára is nagyon finom ha a vékonyra vágott máj szeleteket vajas kenyérre tesszük. Nagyon finom és egészséges.  

 
 

Hozzávalók

  • 1 kg sertésmáj
  • bors
  • pirospaprika
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

A májat megmossuk, letörölgetjük, majd éles késsel fél cm-s szeletekre vágjuk. Serpenyőben egy kevés olajat felhevítünk. Amikor már elég forró, beletesszük a májszeleteket. Ha van fröccsenésgátlónk, használjuk. Ez az egyetlen dolog ami kicsit kellemetlené teszi az elkészítését. 1-2 perc alatt megpirítjuk az egyik felét. Átforgatjuk, és sózzuk, borsózzuk, pirospaprikázzuk. Kb. 1-2 perc alatt ez is megsül. Krumplipürével tálaljuk.