Májpástétom házilag recept

Ez a finom étel a Nagymamám receptje alapján készült, aki nagyon jól főzött. Sajnos tinilány koromban elhunyt, de az ételei ízét a mai napig érzem a számban és amikor én is főzni tanultam, próbáltam azt az ízvilágot elővarázsolni, amikre emlékeztem. Reggelire, vacsorára  vagy akár előételnek is kiváló.

 

Hozzávalók:
  • 1 kg sertésmáj
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • 2 csapott kávéskanál majoránna
  • őrölt bors
  • 3 evőkanál puha vaj vagy margarin
  • 3-4 evőkanál mustár
  • 1 csapott kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 125 ml víz

Elkészítés

A májat megtakarítom és felvágom apró kockákra.

A hagymát apróra vágom és a zsíron egy kissé megpirítom, majd beleteszem a májat és fehéredésig pirítom állandóan kevergetve. Hozzáadom a majoránnát és a vizet és lefedve, néha megkevergetve, puhára főzöm.,aztán megsózom és fedő alatt állni hagyom ameddig egy kicsit kihűl.

Leturmixolom vagy ledarálom (kinek mi a könnyebb).

Hozzáadom a vajat, mustárt és a szerecsendiót. Ezzel is összeturmixolom, vagy kikeverem és készre ízesítem.

Beküldte: Blázsik Ildikó