Kukoricás gombás zöldségpástétom recept

A legegészségesebbek reggelire a zöldségpástétomok. Rengeteg variációja létezik, de magunk is kitalálhatunk különféle finom laktató fűszeres zöldségkrémet. Ezek közül egy az alábbi recept alapján elkészíthető könnyű, mégis nagyon laktató kukoricás gombás pástétom.

Hozzávalók

Elészítés

Az összes összetevőt egy tálba tesszük és merülő turmixszal összepépesítjük, ha van aprítógépünk, azzal még egyszerűbb megcsinálni. Csinálhatjuk friss kukoricából is, meg magunk párolt gombából, úgy biztosan még finomabb lesz, de a konzerv hozzávalókból is kitűnő.

Ha az egészet összeaprítottuk és kellően krémes, pépes, akkor meglocsoljuk extra szűz olivaolajjal és kész is van a reggelizni való finom zöldségpástétomunk.

Tálaláskor tegyük üvegtálkákba, vagy fémtálkákba és szúrjunk a közepébe egy pár friss bazsalikomlevelet.

Ha nem fogyasztjuk azonnal, akkor mielőtt betesszük a hűtőbe, öntsünk a tetejére egy kis olívaolajat, hogy megőrizze a friss színét a hűtőben is. Finomabb is, ha egy éjszakát áll a hűtőben és összeérnek az ízek.