Krumplikrémleves snidlinghagymával recept

 

Sokféle változata létezik a krumplilevesnek. Ezt különlegessé teszik a friss illatos zöldfűszerek, a snidlinghagyma és a zöldpetrezsyelyem. És még a legkissebbek is nyugodtan megehetik.

Hozzávalók:

  • 3 nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • olivaolaj
  • ételízesítő v. leveskocka
  • só, bors

Elkészítés:

Meghámozzuk a krumplit és felkockázzuk. Ételízesítős vízben puhára főzzük, majd krumpli nyomóval (ne turmixoljuk, mert ragacsos lesz), minél simábbra nyomjuk szét.

Egy kisebb hagymát apróra vágunk és kevés olajon megfonnyasztjuk. Beletesszük a szétnyomott krumplit és vízzel hígítjuk, míg el nem érjük a kívánt sűrűséget.

Sózzuk, borsózzuk ízlés szerint, majd beleteszünk egy csokor apróra vágott snidlinghagymát és egy csokor petrezselyemzöldet.

Három kanál tejfölt elkavarunk egy kevés forró levessel, hogy a hőt kiegyenlítsük, majd belecsurgatjuk a levesbe és felfőzzük.

Levesgyönggyel, vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.