Kolbászos savanyúkáposzta krumplival – recept

Gyors és laktató étel, amihez alig kell pár összetevő. Ez tulajdonképpen egy “mi van a hűtőben” című recept.  

Hozzávalók

A nagy fej hagymát felszeleteljük, beletesszük egy teflon serpenyőbe, és elkezdjük párolni, közben felkarikázzuk a kolbászt. Bármilyen kolbász jó hozzá, igazából ízlés kérdése, hogy kinek mi a finom, akár füstölt is jó bele, de a csípős paprikással is nagyon ízletes étel.

Közben megpucoljuk a krumplit, felkockázzuk kisebb kockákra és feltesszük főni.

Amikor félig megpárolódott a hagyma és zsírt eresztett a kolbász, beletesszük a savanyú káposztát, és összekeverjük, hogy a káposztát is átjárja a finom kolbászzsír.

Mindvégig lefedett serpenyőben pároljuk az ételt, hogy az ízek jól összeérjenek.

A végén pedig, mikor megfőtt a krumpli, belekeverjük az ételbe és még egy kicsit fedő alatt főzzük, sózzuk és borsozzuk, ezt is ízlés szerint, de jó, ha egy kicsit csíp, akkor az igazi.

Kész is van, kenyérrel, vagy kenyér nélkül is fogyasztható!