Karamellás csokis ostya recept

Főzés nélkül, könnyen elkészíthető finom édesség.

Hozzávalók

 1 csomag ostya

 A csokikrémhez:

A karamella krémhez:

Elkészítés

A csokis krémhez felforraljuk a tejet. A pudingport pár kanál hideg vízzel simára keverjük. Amikor forr a tej, bele öntjük a kikevert pudingport és sűrűre főzzük. A tűzről levéve bele tördeljük a csokit és hozzá adjuk a rumot és addig keverjük, míg a csoki elolvad és homogén masszát kapunk. Gyakran kevergetve kihűtjük. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd a hideg krémmel és hűvösre tesszük.

A karamellhez a cukrot karamellizáljuk, azaz zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről és bele tesszük a vajat majd a tejszínt. Elkeverjük benne és kis lángon össze főzzük, hogy homogén, krémes legyen. Gyakran kevergetve ezt is kihűtjük.

Amikor mindkét krém nagyon sűrűre dermedt, meg kenjük a lapokat: egyikre csokikrém kerüljön, a másikra karamellkrém és így tovább. Addig  emeddig elfogynak az ostyalapok. A tetejére csurgathatunk olvasztott csokit tetszés szerint.

A süteményt tegye egy éjszakára a hűtőbe és másnap szeletelje tetszés szerint..