Céklasaláta almával és dióval recept

Nagyon finom és egészséges saláta. Akár fogyókúrázóknak is ajánlott.

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb cékla
  • 1-2 alma
  • citromnak a leve
  • 3 evk. majonéz
  • 2 kvk. mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 marék dió
  • só, bors

Egy nagyobb céklát megfőzünk, meghámozunk (épp csak azt a vékony héját szedjük le) és lereszeljük. 1-2 almát is meghámozunk és lereszelünk. Ezt citromlével azonnal meglocsoljuk, hogy az alma meg ne barnúljon .

3 evőkanál majonézt elkeverünk 2 kávéskanál mustárral, majd a céklához adjuk. 3 nagyobb gerezd fokhagymát belereszelünk, majd 2 marék durvára vágott diót is adunk hozzá. Jól összekeverjük, ízesítjük sóval borssal és kis időre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.