Brassói aprópecsenye recept

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a pörköltet. De mindig csak úgy magába enni unalmassá válhat, ezért zöldborsóval és sült krumplival felturbózva fincsi ebéd vagy vacsora lehet. Ez nem egy sima egyszerű pörkölt, sokkal ízletesebb mivel sok féle fűszert használok, bátran lehet kísérletezni. Családomnak ez vált be.

Hozzávalók

Elkészítés

Először is elkészítjük a pörköltet.

A hagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk a fűszerekkel, bele tesszük a megmosott felkockázott húst. Fehéredésig pirítjuk folyamatosan kevergetve, hogy a fűszerek jól átjárják. El keverjük benne a pörköltszaft kockát és felöntjük vízzel, épp hogy ne lepje el. Fedő alatt, néha megkevergetve puhára főzzük, ha elfőtte a szaftját, pótoljuk vízzel.

Közbe megpároljuk a zöldborsót kevés vajon. (Én fagyasztottat szoktam használni, hamarabb megpuhul). Mikor készen van, hozzáadjuk a cukrot.

A pörköltet összekeverjük a borsóval. Tálaláskor a sült krumpli mellé is tehetjük, de össze is keverhetjük a pörkölttel. Savanyúságot kínálunk hozzá.